Σχολικό έτος 2013-2014

 

sen.ashx

 

Το Σχολείο συμμετέχει στα Προγράμματα «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ» και «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ», τα οποία υλοποιούνται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece), έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005 και είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας  (Junior  Achievement  Worldwide).

Το Πρόγραμμα «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ» βοηθά τους μαθητές να αξιολογήσουν τις προσωπικές τους ικανότητες και ενδιαφέροντα, να διερευνήσουν επιλογές για τη σταδιοδρομία τους και να αποκτήσουν ικανότητες χρήσιμες για την μετέπειτα εύρεση εργασίας. Μαθαίνουν την έννοια του προϋπολογισμού, την οικογενειακή και ατομική διαχείριση των χρημάτων και αποκτούν βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις.

Διάρκεια υλοποίησης Προγράμματος: 1½-2 μήνες (6-8 συναντήσεις).

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Τμημάτων της Γ΄ Τάξης.

Ευχαριστούμε τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, κο Αλεξίου και  κα Βασιλάκη που προσφέρθηκαν εθελοντικά για την υλοποίηση του προγράμματος.

 

Το Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας, «Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Γαλατσίου, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης. Ταυτόχρονα, μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους για να στήσουν και να λειτουργήσουν σωστά την επιχείρηση που δημιούργησαν.

Χρόνος υλοποίησης Προγράμματος: 14.00-15.30 κάθε Τρίτη

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Γεωργάτου Αγγελική & Μαριέτα Παππά

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή Πωλήσεων της Hewlett Packard, κ. Γκουβέλη Ηλία, που προσφέρθηκε εθελοντικά για την υλοποίηση του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα πατήστε ΕΔΩ

Η ομάδα της "Δημιουργίας"

DSCN0072 DSCN0048
DSCN0054 DSCN0061