5 Φεβρουρίου : Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019: “Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο”


SafeLine.gr

 

Σχολικό έτος 2017-2018

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το Συννεφόλεξο του Α1

 

Σχολικό έτος 2016-2017

Δημιουργία ιστοσελίδας για το Σχολικό εκφοβισμό απο την ομάδα ‘Go coding” 

Επισκεφθείτε πατώντας ΕΔΩ την ιστοσελίδα μας: Θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και θα δείτε τις δημιουργίες που εμπνευστήκαμε από το Bullying!

 

Σχολικό έτος 2015-2016

 

bulling 1

 

 6 Μαρτίου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα ενδοσχολικής βίας, καθιερώνει την 6η Μαρτίου ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν με δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών,  ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

 

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016

(Τρίτη 9 Φεβρουαρίου)

2016_greece_Logov2

Από το 2014, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε. Έτσι, το φετινό σύνθημα είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»).

 

Η Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ a

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές του Β1 και Β3 παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου το σύγχρονο θεατρικό έργο «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας», σε σκηνοθεσία του Τάσου Αγγελόπουλου. Η Θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι», επιλέγοντας την καινοτομία του «θεάτρου μέσα στη σχολική αίθουσα», συμμετέχει με τις δικές της δυνάμεις στην εκστρατεία του Υπουργείου Παιδείας για την εξάλειψη του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.

 

20151214_113037

 

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία, που σαν στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και επιχειρείται μέσα από την παρουσίαση όλων των οπτικών (του θύματος, του “νταή” και του παρατηρητή). Δύο ηθοποιοί αφηγούνται με παιγνιώδη τρόπο και αλλάζοντας πολλαπλούς ρόλους μια περίπτωση ενδοσχολικής παρενόχλησης, προτείνοντας ταυτόχρονα, μέσα από την ιστορία, τρόπους αντιμετώπισής της. Ο Βίκτωρας θα μπορούσε να είναι το κάθε παιδί που «μπλέκει» άθελά του και η Μαρία ο κάθε συμμαθητής του που καλείται να πάρει θέση και να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. 

 

20151214_112953

 

Ταυτόχρονα, η παράσταση αποτελεί και ένα «μάθημα» θεατρικής αγωγής, εξοικείωσης με τη θεατρική διαδικασία, καθώς βασίζεται σε τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και της δραματοποίησης. 

 

20151214_113549

 

Μια χρήσιμη συζήτηση ακολούθησε μετά την παράσταση σχετικά με το τι είδαν, τι κατάλαβαν και τι αισθάνθηκαν οι μαθητές

 

20151214_113112

 

Πολύ καλή προσέγγιση της ενδοσχολικής βίας, που έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Όχι με τον γνώριμο  δασκαλοκεντρικό τρόπο, αλλά παρουσιασμένο από νέους προς εφήβους.

 

Σχολικό έτος 2013-2014

 

Ολοκλήρωση Εφαρμογής Προγράμματος “ΚΑΤΑ-ΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ” 2013-2014

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την ανακοίνωση της ΕΨΥΠΕ

 

ΕΨΥΠΕ

Τα τμήματα Α1, Α4, Β1, Β2, Β4, Β3_5 και Γ4 συμμετέχουν στο Πρόγραμμα της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ),  με θέμα ΚΑΤΑ-Νοώντας τον Σχολικό Εκφοβισμό”

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού που εκδηλώνεται στα Γυμνάσια.

Βασικοί στόχοι του είναι: α) Η αύξηση των γνώσεων σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό (ορισμός, μορφές, επιπτώσεις κτλ.) β) Η δημιουργία θετικού ψυχοσυναισθηματικού κλίματος στην τάξη, το οποίο να διευκολύνει την έκφραση συναισθημάτων και την ανάπτυξη εμπιστοσύνης και ασφάλειας μεταξύ των μελών της ομάδας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κόκκαλη Βάσω, Βασταρδή Μαρία, Γεωργάτου Αγγελική, Καλορίτη Μάγδα, Λάζου Καλλιόπη, Τζανάκης Στυλιανός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ