Αδελφοποίηση του σχολείου μας με το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Εικόνα χωρίς τίτλο r

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στο κατάμεστο προαύλιο  του Σχολείου μας η παρουσίαση μέρους των σχολικών δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2012-13 και η τελετή αδελφοποίησης του Σχολείου με το 2ο Γυμνάσιο Νάξου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μεταξύ των άλλων:

α) Υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης και ανταλλαγή αναμνηστικών

β) Παρουσίαση  δραστηριότητας με θέμα  «Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στον Τόπο μας» και υπεύθυνες την Φιλόλογο κ.  Πανοπούλου  Άννα και τη Διευθύντρια του Σχολείου κ.  Παππά Μαριέτα.

γ) Παρουσίαση δραστηριότητας με θέμα «Στα Μονοπάτια της Παράδοσης: Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού», με υπευθύνους τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Θωμά Νικόλαο και τον Υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Κιντσάκη  Διαμαντή.

δ) Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυκλαδίτικη μουσική, χορούς και τραγούδια από την ορχήστρα Λιαγούρη, που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς.

Όπως τόνισε στο καλωσόρισμά της η Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου κ. Παππά Μαριέτα, «οι συγκεκριμένες δραστηριότητες αποτελούν μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας, που στοχεύει στο άνοιγμα του Σχολείου στην κοινωνία και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την παράδοση, τον πολιτισμό.»

Εξηγώντας τους λόγους της αδελφοποίησης ειδικά με το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, η κ. Παππά Μαριέτα τόνισε: «Αποφασίσαμε την αδελφοποίηση με Σχολείο της Νάξου και όχι με σχολείο του εξωτερικού, όπως συνηθίζεται, γιατί στην πόλη μας, εδώ και ενάμιση αιώνα, είναι ιδιαίτερα έντονο το ναξιώτικο στοιχείο.

Είναι γνωστό ότι ο πρώτος οργανωμένος οικισμός του Γαλατσίου δημιουργήθηκε  στις αρχές της δεκαετίας του 1910,  κοντά στην σημερινή περιοχή Λιναρά, κυρίως από Ναξιώτες – εργάτες του πρώτου ασβεστοκάμινου. Και θέλουμε πραγματικά να συμβάλουμε στη διατήρηση αλλά και στη διεύρυνση των στενών – αδελφικών θα έλεγα- σχέσεων ανάμεσα στους Ναξιώτες & στους Γαλατσιώτες.

Προτιμήσαμε το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, γιατί μας ενώνει, μεταξύ των άλλων, η επιθυμία να προσφέρουμε στα παιδιά όχι μόνο γνώσεις, αλλά και ευκαιρίες να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν.»

Στο πρωτόκολλο που υπέγραψαν οι Διευθύντριες των Γυμνασίων διακηρύσσεται ότι η αδελφοποίηση έχει ως στόχο: «την ανάπτυξη άρρηκτων δεσμών φιλίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης & αλληλεγγύης, τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και δικτύων επικοινωνίας,  την ανταλλαγή ιδεών, εκπαιδευτικών εμπειριών και γνώσεων, την από κοινού υλοποίηση δραστηριοτήτων περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου, που προβάλλουν την ανθρώπινη πλευρά του σχολείου και το συνδέουν με την κοινωνία»

Το 2ο Γυμνάσιο Νάξου εκπροσωπήθηκε από 17μελή αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών, με επικεφαλής τη Διευθύντριά του κ. Κρητικού Σοφία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε μνημεία της πόλης μας από τα παιδιά της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 6ου Γυμνασίου και τις υπεύθυνες του προγράμματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο Προϊστάμενος του ΙΝ Αγίας Ειρήνης κ. Τίτος, ο Αντιδήμαρχος  κ. Κώστας Δήμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Δερεδίνης Βασίλης, Ζέρβα ΈλεναΖώμπος ΚωνσταντίνοςΛεπίδα–Ντάγλα ΣοφίαΜπούρας Αθανάσιος και Σιδερής Γιάννης, ο Σχολικός Σύμβουλος Κυκλάδων κ. Τουλιάς Ηλίας, οι Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής.

Μηνύματα απέστειλαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Τσίρος Κυριάκος  και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Μιχαλόπουλος.

Την πρωτοβουλία της αδελφοποίησης υποστήριξε το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου και η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και της ΔΕΠ, Δημοτική Σύμβουλος κ. Λεπίδα-Ντάγλα Σοφία.

 

IMG_3203 (2) IMG_3200 (2)
IMG_3228 IMG_3221 (2)